Toenemende kennis en ervaring

Vanwege het plezierige feit dat mensen en organisaties onze diensten vragen, kan ons vakmanschap groeien. We danken onze opdrachtgevers voor de samenwerking en het vertrouwen.

Het afgelopen jaar was voor een groot gedeelte gevuld met de mastercourse strategisch management aan de UU (USBO). Het onderzoek ging over het organiseren van duurzaamheid bij een gemeentelijke buitendienst. Een aantal bevindingen staan onder het kopje duurzaamheid.

De nieuwe strategische kennis over organiseren in het publieke domein, is direct gebruikt voor het ontwikkelen van een concept over duurzame bedrijventerreinen en met name hoe participatie de motor wordt van het vergroten van biodiversiteit. Met dank aan de stichting Echte Welvaart en het Projectbureau Leidsche Rijn.

Voor het NIZO te Ede mochten we, samen met een groep medewerkers, een plan maken en presenteren voor de vernieuwing van de voortuin. Het motto is: buiten laten zien wat er binnen gebeurt. De realisatie is een teamdag waarin alle medewerkers participeren.

In het opleidingstraject van BMC over leiderschap mochten we een buitendag verzorgen op de boerderij, waar de kudde paarden haar eigen interventies deed. Een deelnemer verwoordde: “Interventies door het materiaal, zoals de paarden die het gedrag spiegelen, leveren interacties en leermomenten en werkelijke ontmoetingen op.”

Persoonlijke begeleidingstrajecten, o.a. voor VROM, Re-activate, gemeente Zwolle en CROW, werden opgestart en sommigen werden afgerond, met een gezonde blik op de toekomst.